Decoratief schilderwerk

  • Decoratief-schilderwerk – Decoraties
  • Spons- en wikkeltechnieken
  • Restauratie-schilderwerk

Houtimitatie

Het houten is een techniek om niet-houten onderdelen de uitstraling van hout te geven. Er kunnen verschillende houtsoorten geïmiteerd worden zoals bijvoorbeeld eiken of mahonie. In dit geval is Theunis de spiegel van een skutsje aan het houten, dit kan principe op iedere ondergrond.

Marmerimitatie

Er bestaan vele soorten marmer die geïmiteerd kunnen worden. Marmer in verschillende kleuren en uiterlijk met prachtige namen als Port d’Ort, Jaune de Sienna en Vert de Mer. Op de foto een houten schoorsteenmantel voorzien van marmerimitatie. Schoorsteenmantels, lambriseringen, toonbanken, tafels, zuilen en consoles zijn bij uitstek geschikt om te marmeren. Alle schilderwerk op de foto’s, waaronder het schoorsteenstukje (schilderij) met daarop de Ald Far in Terherne, is gedaan door Van der Meer schilders sinds 1880.

Kalkverf op de wand

Met kalkverf in natuurlijke kleuren geef je je kamer een bijzondere uitstraling. Kalkverf is in zeer veel tinten verkrijgbaar en ook meng ik de kleur vaak ter plekke. Je kunt het op verschillende manieren aanbrengen waardoor je steeds een ander effect bereikt.

Muurreclame

Tegenwoordig zie je steeds meer dat ouderwetse muurreclame in ere hersteld wordt. Recentelijk heb ik het logo van Eetcafé ’t Far in Terherne  als muurschildering aangebracht op de zijmuur, maar de foto’s tonen meer voorbeelden van muurreclame die ik ontworpen en geschilderd heb.